Quality solution for your company

Räjähdys-suojausjärjestelmät

IEP Technologies™:

IEP Technologies on maailman johtava räjähdyksensuojausjärjestelmiä ja -palveluita tarjoava yritys. Toimitamme suojausratkaisuja, joilla voidaan tukahduttaa, eristää ja purkaa prosessiteollisuudessa syttyvät pöly- ja höyryräjähdykset. IEP Technologies suunnittelee ja huoltaa suojausjärjestelmiä Yhdysvalloissa, Saksassa, Sveitsissä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa, Ranskassa, Turkissa, Brasiliassa, Kiinassa ja Singaporessa sijaitsevaa toimipisteverkostoa hyödyntäen. Työlleen omistautunut työtiimimme koostuu sovellusinsinööreistä, aluemyyntipäälliköistä ja kenttäinsinööreistä.

Erittäin kattavat tuotetestaukset ja hyväksynnät

Olemme suorittaneet tuhansia täysimittaisia räjähdystestejä ymmärtääksemme mahdollisimman hyvin räjähdyksiin liittyvää teoriaa ja tiedettä. Lisäksi testaamme itse kaikki suojausratkaisumme. Tuotteemme ovat ATEX-yhteensopivia ja / tai FM-hyväksyttyjä. IEP Technologies on räjähdyssuojausalan ainoa yritys, joka on saanut ATEX-hyväksynnän myös suunnittelussa käytettäville laskentatyökaluille. Tämä tarkoittaa, että kaikilla laskentatyökaluillamme laadituilla suunnitelmilla on automaattisesti ATEX-hyväksyntä. IEP Technologiesin tarjoamissa ratkaisuissa voit siis luottaa sekä suunnitelmaan että toteutukseen.

Kaikki ratkaisut samalta valmistajalta

Tilaatpa sitten räjähdyksen ilmaisu- ja tukahduttamisjärjestelmän, murtokalvoja, räätälöidyn räjähdyksen eristämisjärjestelmän tai minkä tahansa edellisten yhdistelmän, halutessasi saat sen IEP Technologiesilta avaimet käteen -pakettina, eli täysin käyttövalmiiksi suunniteltuna ja asennettuna. Lisäksi voimme tarjota järjestelmällesi ympärivuorokautisen teknisen tuen

Suojausjärjestelmät

KIPINÄN ILMAISU – JA SAMMUTUSJÄRJESTELMÄT

IEP Technologiesin Atexon®-kipinänilmaisu- ja sammutusjärjestelmät on suunniteltu suojaamaan teollisuusprosesseja pienentämällä syttymislähteistä prosessille aiheutuvaa riskiä.

Continue Reading
TUKAHDUTTAMIS JÄRJESTELMÄT

Millisekunneissa toimivat IEP Technologies -räjähdyksentukahduttamisjärjestelmät on suunniteltu havaitsemaan räjähdyksen synnyttämä paineennousu ja syöttämään suljettuun tilaan tukahdutusainetta ennen kuin paine ehtii nousta tuhoisalle tasolle.

Continue Reading
RÄJÄHDYKSEN ERISTÄMISJÄRJESTELMÄT

IEP Technologies -eristämisjärjestelmät on suunniteltu tunnistamaan alkamassa oleva räjähdys ja reagoimaan siihen heti, jotta paineaalto ja palorintama eivät pääsisi etenemään prosessissa.

Continue Reading
RÄJÄHDYSKALVOT JA PAINEENPURKU

IEP Technologies -murtokalvo toimii kuten kertakäyttöinen varoventtiili. Murtokalvo avautuu räjähdyspaineen saavuttaessa etukäteen määritellyn raja-arvon, jolloin räjähdyspaine ja palorintama pääsevät purkautumaan prosessista turvalliselle alueelle.

Continue Reading

Miten edetä? Jos laitoksessasi on räjähdysvaara, sen sivuuttaminen ei ole vaihtoehto. Ota meihin yhteyttä, niin autamme sinua minimoimaan räjähdyksiin liittyvät vaarat ja riskit. 

Räjähdyksen anatomia

Miten räjähdys syntyy?

Humahdusmaiseen räjähdykseen vaaditaan viisi elementtiä: polttoainetta, happea, polttoaineen riittävä sekoittuminen ilmaan, syttymislähde ja suljettu tila. Sisältääkö prosessisi nämä elementit? Polttoainetta voi olla mikä tahansa palava pölyilmaseos, tulenarka kaasu tai haihtuva kemikaali, josta syntyy höyryjä. Happea löytyy lähes kaikista tuotantoprosesseista. Syttymisen voi aiheuttaa liekki, hitsauksen valokaari, itsesyttyminen tai kitkasta johtuva tai sähköstaattinen kipinöinti. Myös suljettu tila löytyy jokseenkin kaikista tuotantoprosesseista. Kaikkien viiden elementin ilmetessä samanaikaisesti tuotantolaitoksessasi voi tapahtua räjähdys.

Miten räjähdys kehittyy?

Räjähdys on etenevä palorintama – tai humahdus – joka liikkuu äänen nopeutta hitaammin. Aluksi palorintama etenee hitaasti, mutta sen nopeus kasvaa äkillisesti, jolloin palorintaman eteen muodostuu korkeapaineinen paineaalto. Koska suurinta osaa teollisista prosesseista ei ole suunniteltu kestämään räjähdyksen synnyttämää painetta, prosessilaitteissa tapahtuu murtuminen, jonka seurauksena paineaalto ja liekki pääsevät purkautumaan tuhoisasti. Räjähdys nostattaa ympäristöstä ilmaan uutta pölyä ja seurauksena voi olla huomattavasti edellistä suurempi sekundääriräjähdys. Myös räjähdyksen jälkeiset tulipalot voivat aiheuttaa merkittäviä tuhoja teollisuuslaitokselle.

Missä räjähdys voi tapahtua?

Räjähtävät materiaalit

Yleissääntö on, että mikäli materiaali palaa, oikeissa olosuhteissa se voi aina myös räjähtää. Räjähdys voi periaatteessa sattua missä tahansa kohteessa, jossa säilytetään tai käsitellään räjähtäviä kaasuja, nesteitä tai kiinteitä aineita.

Pölyräjähdykset ovat yleisiä, ja niitä ilmenee myös odottamattomilla tuotteilla. Tällaisia ovat esimerkiksi selluloosa, sienimyrkyt ja hartsit, ja jopa suklaa, jauhot, paperi ja tärkkelys.

Räjähdysherkkien höyryjen piiriin kuuluu puolestaan kaikkea asetonista tolueeniin.

Räjähdysalttiit ympäristöt

Kuljetetaan, jalostetaan, jauhetaan tai varastoidaa palavat materiaalit voivat tarjota tarvittavan eristämisen paloriskin nostamiseksiräjähdysvaaraa laitoksessasi.

© CT Industrial Oy 2019